Екскурзия в Дубай и Абу Даби – открийте изумителният свят на ОАЕ

Съдържание

Екскурзия в Дубай и Абу Даби - открийте изумителният свят на ОАЕ

Планирате ли тур или пътуване до ОАЕ? Имаме идеалното предложение за вас – екскурзия в Дубай и Абу Даби! Това са две от най-популярните дестинации на ОАЕ, които предлагат безброй вълнуващи преживявания и удивителни забележителности.

Дубай, който се намира в Обединените арабски емирства, е същински мегаполис, който впечатлява с невероятните си небостъргачи, луксозни хотели и модерни търговски центрове. В допълнение, в Дубай ще откриете емблематични места като Бурдж Халифа, най-високата сграда в света, и Палм Джумейра, изкуствено изграден остров в формата на палма.

Абу Даби, столицата на ОАЕ, също има безброй неща за предложи на посетителите. Отличаващите се сгради, като Шейх Зайед Голяма джамия и отвореният музей „Лувър Абу Даби“, със сигурност ще ви впечатлят. Не пропускайте възможността да се насладите на панорамния изглед от Етхад Тауърс и да посетите традиционния пазар, известен като Суки.

Екскурзията в Дубай и Абу Даби ви предоставя уникална възможност да се потопите в културата и лукса на ОАЕ. Оставете се завладя от смесицата от модерност и традиция, а приказните гледки и безкрайните възможности за забавление ще направят вашето пътуване незабравимо.

Заповядайте на незабравимо пътешествие до Дубай и Абу Даби и открийте на собствена кожа изумителния свят на ОАЕ!

Представление и цели

Представление и цели

Туристическа агенция „Изумителни Светове“ официално представя своя екскурзионен тур до Дубай и Абу Даби. Нашата цел е да ви предоставим незабравимо пътуване, което ще ви отведе в изумителния свят на Обединените арабски емирства.

Екскурзията до Дубай и Абу Даби не е просто един обикновен тур. Това е възможност за вас да се потопите в богатата култура и история на ОАЕ, да се насладите на невероятните гледки и да опознаете най-важните забележителности на тези два изключителни града.

Дубай ви очаква с небоскребите си, разкошните молове, безкрайните плажове и впечатляващите изкуствени острови. Открийте красотата на пустинята в японския градсколизиум и потопете се в лукса на седемте звезди в някой от най-елитните хотели в света. Само в Дубай можете да се насладите на търговия без данъци, като посетите един от големите молове и откриете уникални продукти и марки.

Абу Даби ви очаква с впечатляващата грандиозност на Мезита Зайед Голям мечетел и великолепната градска мечетска голямото здание с мащабно зелено дворче. Разходете се из Раядет Зайед, където можете да научите повече за културата и традициите на страната, и посетете Лувър Абу Даби, който предлага изключителна галерия на изкуството.

Не пропускайте уникалната възможност да откриете изумителния свят на ОАЕ. Запишете се за нашата екскурзия до Дубай и Абу Даби и ще се насладите на съчетание от лукс, култура и екзотика.

Познавателно пътуване до Дубай и Абу Даби

Познавателно пътуване до Дубай и Абу Даби

Пътуването до Дубай и Абу Даби е възможност да се насладите на луксозния облик на двете градове, които предлагат широка гама от туристически атракции. Имате възможността да посетите Абу Даби, столицата на ОАЕ, където ще видите изключителни забележителности, като Голямата мечета и Емиратската палата.

Тази екскурзия е съчетание от културно пътуване и плажна почивка. Изпитайте вълнението от шоуто на пустинята, опитайте традиционна арабска храна и се разхождайте из красивите пазари, пълни с местни деликатеси и ръчно изработени сувенири.

Предлагаме ви вълнуваща екскурзия до Дубай и Абу Даби, която ще ви предложи незабравимо пътешествие във времето и пространството. Елате и се потопете в изобилието от култура, история и природни красоти, които тези два града предлагат!

Изживейте богатата култура на ОАЕ

При пътуване до ОАЕ и участието в нашата екскурзия в Дубай и Абу Даби, вие ще имате възможността да погледнете в богатата култура на тази забележителна дестинация. ОАЕ е место със силно привлечение за туристите, поради своите богати традиции и многообразни артистични изкуства.

Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, е истинска перла на востока. Тук можете да посетите Голямата джамия Шейх Зайд – една от най-големите джамии в света, където ще откриете величието и прекрасната архитектура на ислямската религия. Тази емблематична светина е изключително важна за вярващите мюсюлмани и е витална част от религиозния живот на града.

Още едно място, което трябва да посетите в Абу Даби, е красивият Корниш, простиращ се вдън и оттам откриващ превъзходни гледки към залива. Това е идеалното място за спокойна разходка, релаксация или снимка с познатите небостъргачи в далечината.

ОАЕ е родина на модерните и културни атракции, разпръскани във всички градове. Културно-историческият квартал на Абу Даби е дом на Музея на Лувъра, където можете да се насладите на изключителни произведения на изкуството от цял свят. Разходка в този музей е истинско пътешествие през различни епохи и култури.

Не забравяйте, екскурзията ви включва и посещение на Дубай, един от най-вълнуващите и модерни градове в света. Дубай е известен с най-високите и иновативни небостъргачи, луксозни хотели и яхти, красиви плажове и богата културна сцена. В Дубай ще откриете истински рай за шопинг – модерни молове и дизайнерски магазини, където може да се насладите на разнообразни продукти от всички националности.

И така, ако сте готови да изживеете богатата култура на ОАЕ, резервирайте вашия тур и се включете в едно незабравимо и уникално пътешествие, което ще ви отведе в света на чудесата и изумителната богатство на Дубай и Абу Даби.

Открийте вълшебството на пустинята и модерността на града

Открийте вълшебството на пустинята и модерността на града

Екскурзията в Дубай и Абу Даби предлага невероятно пътуване до двата най-известни и удивителни града в Обединените арабски емирства. От Дубай, който се гордее с несравнимите си небостъргачи и луксозни търговски центрове, до Абу Даби, където можете да се потопите в богатата култура и история на страната, екскурзията в ОАЕ обещава да бъде незабравимо приключение.

В Дубай ще бъдете очаровани от изключителната архитектура на Бурж Халифа, най-високата сграда в света, както и от Водопадите на Дубай, които впечатляват със своята красота и грандиозност. Разходката в Дубай Мол ще ви накара да се почувствате като в един от най-луксозните магазини в света. А за повече приключения, можете да се забавлявате на пустинни сафари или да се насладите на богат нощен живот в града.

След това, ще стъпите на територията на Абу Даби, където ще останете изумени от красотата на Бялата дворец и Шейх Зайед Мечето. Изпитайте мистерията и магията на пустинята, като прекарате няколко часа в пустинния сафари парк в Абу Даби. Тук ще може да видите показалци на фалкони и камили и да се потопите в древни обичаи и традиции.

Резервирайте своята екскурзия до Дубай и Абу Даби и се поглезете с изтънчените арабски вкусове, обичаи и гостоприемство. Очаква ви неповторимо пътешествие в сърцето на ОАЕ, където ще откриете магията на пустинята и модерността на града.

Подготовка и информация

Подготовка и информация

За да се насладите в пълния си обем на тура в Дубай и Абу Даби, е важно да се подготвите правилно. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се насладите на незабравимото пътуване:

Изберете подходящият тур: Предварително се запознайте с програмата на екскурзията в Дубай и Абу Даби и изберете този, който отговаря най-добре на вашите интереси и предпочитания. Открийте изумителни места, като Бурдж Халифа, пустинята на Дубай, Арабския пазар и много други.

Подгответе се за дългото пътуване: Дългият път до Дубай и Абу Даби може да бъде изморителен, затова е добре да си вземете със себе си забавления като книги, филми или музика, за да съкратите времето. Не забравяйте и за удобни дрехи и водоустойчиви обувки, за да можете да се чувствате комфортно по време на екскурзията.

Информирайте се за визите и препоръчителните ваксинации: Преди да заминете за Дубай и Абу Даби, проверете дали се изискват визи и дали има специални препоръки за ваксинации. Обърнете се към съответните официални инстанции или консултанти, за да бъдете напълно информирани и да се приготвите правилно.

Подготовете се добре за вашето незабравимо пътуване до Дубай и Абу Даби и се наслаждавайте на екскурзията!

Необходими документи и визи за пътуване

Необходими документи и визи за пътуване

За вашето пътуване до Дубай и Абу Даби са необходими следните документи:

 • Валиден паспорт;
 • Виза за Обединените арабски емирства (ОАЕ), която може да бъде получена предварително от консулството на ОАЕ в вашата страна или при пристигане в Дубай или Абу Даби. За получаването на виза ви е необходима валидна резервация за тур в Дубай и Абу Даби.

Преди заминаването ви, молим ви да се информирате за актуалните изисквания за документи и визи за пътуване до Дубай и Абу Даби в консулството на ОАЕ във вашата страна.

Информация за живота и обичаите в ОАЕ

Информация за живота и обичаите в ОАЕ

Пътуване в ОАЕ предлага уникално преживяване в магичния свят на съвременното Близко Изток. ОАЕ се състои от седем емирства, като Дубай и Абу Даби са най-популярните туристически дестинации.

Ако сте решили да посетите тази част от света, подгответе се да се потопите в богатата култура и традиции на ОАЕ. В ОАЕ се отбелязват много национални празници и традиции, които предлагат вълшебен поглед върху живота и обичаите на местното население.

Носете удобни обувки и готовете се за дълги разходки по Дубай и Абу Даби, където ще откриете блестящи небостъргачи, търговски центрове и красиви плажове. Запишете се за екскурзия, която ще ви отведе до най-интересните забележителности в ОАЕ.

Туристическата екскурзия в Дубай и Абу Даби ще ви позволи да се насладите на изумителните кулинарни изкушения, които предлага региона. Опитайте арабските специалитети и безспорно най-популярното ястие – хумус.

Ако сте любител на разнообразния и красив свят, тогава екскурзията в Дубай и Абу Даби е това, което ви трябва. Подгответе се да се потопите в невероятния свят на ОАЕ, където традицията се среща с модерното и вдъхновява всички посетители.

Полезни съвети за пътуването в Дубай и Абу Даби

Полезни съвети за пътуването в Дубай и Абу Даби

Когато планирате своето пътуване в Дубай и Абу Даби, има няколко полезни съвета, които може да обърнете внимание. Предварително създаденият пътеводител ще ви помогне да се възползвате напълно от вашата екскурзия в ОАЕ.

Вашата първа спирка ще бъде Дубай, град, който се известява с невероятните си небостъргачи, луксозни хотели и живописни плажове. За да се насладите на всичко това, е добре да се запознаете с местната култура и обичаи. Винаги бъдете уважителни към местното население и спазвайте техните правила и регулации.

След като посетите Дубай, следващата дестинация на вашия тур е Абу Даби – столицата на Обединените арабски емирства. Тук ще срещнете магията на пустинята и богатството на местната култура. Не пропускайте да посетите Голямата мчезида на Абу Даби и да се насладите на прекрасния изглед от набережната.

Вие можете да имате най-доброто пътуване в Дубай и Абу Даби, като не забравяте да пробвате местната кухня и да се насладите на безкрайните забавления, които тези две дестинации предлагат. За да получите най-добро, изпланирайте своето пътуване напред и обърнете внимание на всяка детайл. Уверете се, че сте избрали правилната екскурзия, която ще отговори на вашите очаквания и предпочитания.

Така че, не се колебайте повече! Планирайте своята екскурзия в Дубай и Абу Даби и открийте изумителния свят на ОАЕ!

Програма и активности

Вашето екскурзия в Дубай и Абу Даби ще бъде незабравимо пътуване в изумителния свят на Обединените арабски емирства. Програмата е пълна с вълнуващи активности, които ще ви дадат възможност да се насладите на всичко, което този част от света има да предложи.

 • Разгледайте невероятната архитектура и луксозните хотели в Дубай
 • Посетете Бурдж Халифа – най-високата сграда в света, и се насладете на невероятната панорама
 • Пробвайте пустинния сафари тур, където ще имате възможност да карате по пясъка и да се наслаждавате на традиционна арабска вечеря
 • Открийте красотата на Абу Даби и разгледайте най-известната мечетка градина на света – Sheik Zayed Mosque
 • Посетете остров Yas, където ще намерите развлеченията на Формула 1, водни паркове и красиви плажове
 • Разходете се по набережна в Дубай Марина и се насладете на разнообразни ресторанти и магазини
 • Вземете вълнуващ прелет с хеликоптер над Дубай, за да видите града от горе

Тази екскурзия в Дубай и Абу Даби е идеална възможност да откриете богатата култура, луксозния стил на живот и невероятните гледки, които тази част от света има да предложи. Подгответе се за незабравими преживявания и спомени, които ще ви оставят без дъх!

Разглеждане на най-известните забележителности в Дубай

 • Бурдж Халифа – най-високата сграда в света, която предлага невероятни гледки от нейната обсерватория на 124-ия и 148-ия етажи.
 • Палм Джумейра – изкуствен остров в формата на палма, където можете да се насладите на луксозни хотели, ресторанти и плажове.
 • Дубай Мол – най-голямата търговска централа в света, където можете да намерите всичко, от модни марки до забавления като аквариум и пързалки на лед.
 • Сафари в пустинята – уникално преживяване, което ви дава възможност да карате по пещери в пясъците на дюните, да се отпуснете в бедуински лагер и да опитате традиционна храна и танци.
 • Аквариум и подводен зоопарк в Дубай Мол – едно от най-големите подводни светове, където можете да видите разнообразие от морски видове, включително акули и риби.

Пътуване до Дубай и Абу Даби с тази екскурзия ще ви даде възможност да разгледате най-известните забележителности в региона и да се насладите на невероятните гледки и преживявания, които областта има да предложи. Специализираният тур ще ви води през най-интересните места в Дубай и Абу Даби, като ще имате възможност да се насладите на впечатляващата архитектура, култура и история на региона. Организирано от професионалисти, то ще ви осигури комфортно и безпроблемно пътуване, което няма да забравите.

Посещение на традиционни пазари и модерни търговски центрове

Посещение на традиционни пазари и модерни търговски центрове

Екскурзията до Дубай и Абу Даби предлага не само невероятни пейзажи и културни забележителности, но и възможността да се насладите на уникално пазаруване. Искате ли да преживеете истински традиционен опит? Посетете пазарите на Дубай и Абу Даби, които ви отвеждат в света на местните древни търговци и автентичната атмосфера.

На пазарите в Дубай и Абу Даби ще откриете широка гама от местни продукти, ръчно изработени сувенири, подобрени с майсторски умения и традиционни тъкани. Тук ще се насладите на уникални аромати на подправки и сезонни плодове, които не можете да намерите другаде. Всички продукти се предлагат на невероятно изгодни цени, а преговорите с търговците ще ви отведат в света на местните обичаи и традиции.

Ако пътуването ви включва посещение на модерните търговски центрове в Дубай и Абу Даби, ще се откроите в един чисто нов свят на шопинг. Ще бъдете изкушени от безброй изискани магазини с висок клас и модерни марки, които предлагат всичко – от дизайнерски дрехи и аксесоари до технически превъзходства и козметични продукти. Можете да си позволите да си купите нещо специално или просто да се почерпите в един от модерните кафенета, докато си насладите на гледката към впечатляващото Armani Hotel.

Празнувайте миналото и насладете се на бъдещето на ОАЕ, чрез посещение на традиционни пазари и модерни търговски центрове по време на вашата екскурзия до Дубай и Абу Даби!

Екскурзия до Абу Даби и разглеждане на културните атракции

Ако планувате пътуване до ОАЕ, не пропускайте възможността за екскурзия до Абу Даби. Тази чудесна дестинация предлага много исторически и културни забележителности, които ще ви оставят без дъх.

По време на тур в Абу Даби, ще имате възможността да посетите Голямата джамия, която е едно от най-впечатляващите места за почитане в света. Това величествено сграда се издига сред блясъка на ОАЕ и предлага уникален опит на посетителите.

Следващата спирка по екскурзията е Музеят на Шейкс Разид, където ще се потопите в историята на ОАЕ и ще научите повече за нейния културен и исторически фон. Този музей е истинско съкровище от изложби и експонати, които ще ви потопят в богатата история на региона.

Още един важен културен символ на Абу Даби, който стой на вашето разположение по време на тур, е Емиратският дворец. Тази красива сграда е резиденция на шейха на ОАЕ и представлява истинска перла сред местните архитектурни бижута.

Абу Даби носи и значителен икономически и бизнес образ, който става ясен при разглеждането на неговия Финансов център. Това е мястото, където се развиват големи и важни бизнес сделки, а гледката от върха на сградата ще ви отнесе дълбоко далеч от реалността.

Не изпускайте възможността да посетите тези културни атракции по време на вашия тур в Дубай и Абу Даби. Ще откриете невероятен свят, който ви ще отнесе на пътешествие из историята, културата и красотата на ОАЕ.

Какая продолжительность экскурзии в Дубай и Абу Даби?

Продолжительность экскурзии в Дубай и Абу Даби составляет 7 дней и 6 ночей.

Какие достопримечательности будут включены в программу экскурзии?

В программу экскурзии включены такие достопримечательности, как Бурдж Халифа, Пальма Джумейра, Дубай Молл, Сафари в пустыне, Лувр Абу Даби и многое другое.

Что входит в стоимость экскурзии?

В стоимость экскурзии включены перелет, проживание в отеле, трансферы, экскурсии с гидом, питание и многие другие услуги.

Могу ли я самостоятельно выбрать отель для проживания?

Да, вы можете самостоятельно выбрать отель для проживания из списка предложенных вариантов.

Возможна ли индивидуальная программа экскурзии?

Да, мы можем разработать индивидуальную программу экскурзии в Дубай и Абу Даби, учитывая ваши предпочтения и пожелания.

Какая длительность этой экскурзии?

Эта экскурзия в Дубай и Абу Даби длится 6 дней и 5 ночей.

Какие достопримечательности я смогу посетить в Дубаи и Абу Даби?

В течение этой экскурзии вы посетите знаковые достопримечательности ОАЭ, такие как Бурдж Халифа, Дубайский аквапарк, фонтаны Дубай Молла, Великую мечеть Шейха Зайда и многое другое.

Включены ли в стоимость экскурзии авиабилеты?

Нет, стоимость экскурзии не включает авиабилеты. Вы можете забронировать билеты самостоятельно или обратиться к нашим специалистам за помощью в оформлении билетов.

Какие услуги входят в стоимость экскурзии?

В стоимость экскурзии входят проживание в отеле, трансферы, гид-переводчик, экскурсии, питание по программе и многие другие услуги. Подробный список услуг вы найдете на нашем сайте или можете запросить у наших менеджеров.

50 Невероятни Факта за САЩ, които ще ви ОСТАВЯТ с ОТВОРЕНА УСТА

Абу Даби или Дубай: Най-важното, което трябва да знае всеки турист

ДУБАЙ И АБУ ДАБИ | С нас на сафари в пустинята, бялата джамия, пеещите фонтани | Dubai Travel Diary

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *