Екскурзия до Абу Даби и Дубай – открийте неизвестното

Съдържание

Екскурзия до Абу Даби и Дубай – открийте неизвестното

Екскурзията до Абу Даби и Дубай ще ви отведе на незабравимо и неповторимо пътуване до два удивителни града в Обединените арабски емирства. Представете си себе си в Абу Даби, който е столица на Емирата и прочуто място като най-богатия град на планетата.

Ще имате възможност да обиколите най-известните забележителности, включително невероятната архитектура на мечетето Абу Даби и красивата Корниш пътека.

След това, ще продължим с екскурзия до Дубай, където ви очакват уникални изживявания. Ще имате възможност да се изкачите на най-високата сграда на света, Бурдж Халифа, където от върха ѝ ще се наслаждавате на невероятен изглед върху града и пустинята.

Екскурзията до Абу Даби и Дубай е истинско приключение, което едва чакаме да споделим с вас. Присъединете се към нас и открийте неизвестното!

Атракции Абу Даби и Дубай, които трябва да посетите

Атракции Абу Даби и Дубай, които трябва да посетите

Пътуването до Абу Даби и Дубай предлага невероятни възможности за обиколка и развлечения. Вижте някои от най-известните и впечатляващи атракции, които трябва да включите в вашето пътуване:

Абу Даби Дубай
Мечето Шейх Зайед Бурдж Халифа
Корниска на Абу Даби Палм Джумейра
Емирейтс Палас хотел Дубайски молове
Йас Марина Ски долината на Емирейтс
Дъбайският луксозен хотел и затвор Дубайската фонтана

Това са само някои от множеството атракции, които Абу Даби и Дубай предлагат. Планирайте своето пътуване и открийте още неизвестното в тези красиви и разнообразни градове.

Бурдж Халифа

Бурдж Халифа

Бурдж Халифа е най-високата сграда в света и култов символ на Дубай. Този невероятен обект е място, което всеки трябва да посети по време на екскурзията си до този град на бъдещето. Бурдж Халифа ви предлага уникално изживяване с възможност за посещение на площадката на 148-ят етаж и да се насладите на невероятната гледка към Дубай и околните райони.

Пътуването до Бурдж Халифа е включено в пакетните предложения за екскурзия до Дубай и Абу Даби. Това е прекрасна възможност да се запознаете с двата града и да обиколите най-интересните туристически обекти в региона.

Място Цена
Дубай от 1000 лв.
Абу Даби от 1200 лв.
Обиколка на Бурдж Халифа 100 лв.

Не пропускайте възможността да се отправите на незабравима екскурзия до Дубай и Абу Даби. Посетете Бурдж Халифа и се насладете на невероятната гледка от най-високата точка в света. Разнообразието и блясъка на Дубай ще ви омагьоса и Абу Даби ще ви предложи красиви пейзажи и културни съкровища, които трябва да видите със своите очи.

Мечете на шейха Зайед

При екскурзията до Абу Даби и Дубай, вие ще имате възможността да посетите и малко познатата, но изключително впечатляваща Мечете на шейха Зайед. Това величествено религиозно обект е една от най-големите и най-красивите мечета в света.

Мечете на шейха Зайед, също известна като Голямата мечета, е символ на вяра, традиции и култура на Обединените арабски емирства. Тя е построена във впечатляващ стил, като варира между традиционни и модерни архитектурни елементи. Мечете има капацитет да посрещне до 40 000 души и е отличен пример за великолепното и префинено изкуство на арабската мозайка и декорация.

При посещението на Мечете на шейха Зайед, вие ще имате възможността да разгледате нейната голяма свещена зала, където се намира най-голямата ръчно изработена килимна пластина в света. Килимот е с размери 5 627 квадратни метра и е изработен с надеждните текстилни традиции на Иран.

Мечете на шейха Зайед е място, което задължително трябва да посетите по време на вашата обиколка и пътуване до Абу Даби. Тук ще откриете магията на арабската култура, религията и изящността в едно. Не пропускайте възможността да видите това впечатляващо място и да се потопите в неговата уникална атмосфера.

Търговски център „Дубай мол“

Търговски център

Абу Даби и Дубай ви канят на една незабравима екскурзия до най-известните туристически дестинации в Обединените арабски емирства.

Пътуването до Дубай ще ви отведе в един от най-големите и модерни градове в света. Там ще можете да се насладите на невероятните гледки от небостъргачите, да разгледате красивите плажове и да опитате местната кухня. Една от най-известните забележителности в Дубай е Търговският център „Дубай мол“. Той е най-големият мол в света и предлага безброй възможности за пазаруване, развлечения и гурме изкушения. В него ще намерите световно известни марки, както и местни продукти и ръчно изработени сувенири.

Ако желаете да опознаете също и Абу Даби, можете да се присъедините към нашата екскурзия. В Абу Даби ще може да разгледате невероятни сгради, като Шейх Зайед Масджид, Абу Даби Великолепия и напълно новата природна атракция – острова Лувр Абу Даби.

Не пропускайте шанса да откриете неизвестното и да прекарате една незабравима екскурзия до Абу Даби и Дубай. Очакваме ви!

Незабравимо пътешествие в Абу Даби и Дубай

Незабравимо пътешествие в Абу Даби и Дубай

Нашите професионални гидове ще ви запознаят със загадъчната атмосфера на Абу Даби и с различните архитектурни и културни забележителности в града. Ще посетим Емиратския дворец, Мечето Шейк Зейд и Залива на страха, където ще се насладим на невероятната гледка.

След това ще продължим екскурзията си до Дубай – градът на светлините и невероятните сгради. Ще видим небостъргачите Бурдж Калифа и Бурдж Ал Араб, като няма да обърнем обратно на шедьовъра Дубай Мол, където ще имате свободно време да си разходите и се насладите на пазаруване в най-модерния търговски център в света.

Това пътуване до Абу Даби и Дубай е идеално за всички, които искат да открият неизвестното и да се потопят в различни култури и традиции. Не пропускайте възможността да се отправите на това незабравимо приключение и да съберете спомени за цял живот!

Сафари в пустинята

Сафари в пустинята

Пътуването до Абу Даби и Дубай е непълно без отборна екскурзия до пустинята. Абу Даби и Дубай се намират в сърцето на Арабския полуостров, където ви очаква невероятно преживяване в пустинята. Сафари в пустинята е истинско приключение, което ще разкрие на Вас непознати и диви красоти.

Добавете доза ексотика във вашето пътуване и се потопете в мистериите на пустинята. Вие ще имате възможност да се насладите на уникални дейности като каране на камили, пясъчни ски, сноуборд, каране с джип върху пясъци и много други. Разнообразните експедиции в пустинята ще ви учат за местната култура и обичаи, предлагайки истинска развлекателна и образователна програма.

Сафарито в пустинята ще Ви отведе далеч от градския живот на Дубай и Абу Даби до незабравими места в пустинята. Открийте невероятната природа на Арабската пустиня и насладете се на впечатляващи изгреви и залези. Сафарито е истински заряд положителна енергия, който ще ви позволи да се отпуснете и се насладите на красотите на пустинята в Абу Даби и Дубай.

Започнете Вашето незабравимо пътуване до Абу Даби и Дубай с екскурзия до пустинята и открийте непознатото!

Посещение на остров Ал Фахиди

Посещение на остров Ал Фахиди

При участие в нашата екскурзия до Абу Даби и Дубай имате възможността да посетите и насладите се на красотата на остров Ал Фахиди. Този природен остров се намира в Персийския залив и предлага на своите гости неповторими възможности за откриване на неизвестното.

Пътуването до Ал Фахиди е истинско приключение, което ви позволява да се потопите в богатата история, култура и традиции на региона. Също така, ще имате възможността да се насладите на изключително красиви пейзажи, морски бриз и плажни райони.

В рамките на екскурзията до Абу Даби и Дубай, посещението на остров Ал Фахиди е идеално допълнение към вашия незабравим опит. Заповядайте на това изключително пътешествие и открийте неизвестното на остров Ал Фахиди!

Разходка в Дубайската марина

Разходка в Дубайската марина

На пътя до Дубай е време да почивате от пътуването и да се насладите на красивите гледки по пътя. Забележителните гледки ще ви оставят без дъх, а вълнуващите истории от миналото на този регион ще ви приковат вниманието.

Когато стигнете в Дубай, започнете разходката си в Дубайската марина. Тук ще откриете множество кафета, ресторанти и магазини, където може да се насладите на тропическите напитки и локалната кухня. Изберете си място, където да се насладите на великолепната гледка към марината и да се отпуснете.

Прогулката в Дубайската марина е идеална възможност да наемете яхта и да се насладите на разходка по водите на Персийския залив. Имате възможността да разгледате града от морето и да усетите неповторимата атмосфера на Дубай.

След като се насладите на разходката в Дубайската марина, продължете с разглеждането на останалите забележителности в Дубай. Открийте богатата културна история на града в Музея на Дубай и се потопете в света на лукса и екстравагантността в Търговския център на Дубай. Не пропускайте шанса да се поразите от невероятната архитектурна перла Бурдж Халифа и да се забавлявате в един от най-големите тематични паркове в света – Дубайланд.

Двудневна обиколка на Абу Даби и Дубай

Двудневна обиколка на Абу Даби и Дубай

Имате желание да посетите две от най-впечатляващите и красиви дестинации в Обединените арабски емирства? Ние предлагаме екскурзия до Абу Даби и Дубай, която ще ви помогне да откриете магията и приключението в тези чудесни градове.

Обиколката ще започне със заекспедирането до Абу Даби – столицата на ОАЕ и е много повече от само административен център. Ще имате възможността да посетите Голямата Мечета, която е една от най-големите и впечатляващи мечети в света. Ще видите и Емиратския палат, който е истинска перла на арабската архитектура.

След това ще продължим обиколката с преминаването до Дубай – най-голямото и модерно градче в ОАЕ. Ще имате шанса да посетите впечатляващите Бурдж Халифа, Палм Джумейра и Дубай Мол. Ще сте свидетели на невероятни гледки от най-високата сграда в света и ще се насладите на шопинг изживяване без прецеденти.

Екскурзията до Абу Даби и Дубай е идеална за тези, които искат да открият красотата и богатството на тези две прекрасни дестинации. Присъединете се към нас и се насладете на незабравимо приключение!

Запазете своето място за екскурзията до Абу Даби и Дубай днес и открийте неизвестното!

Екскурзия до Ферари световно

Екскурзия до Ферари световно

Приключението започва с обиколка на Абу Даби, столицата на ОАЕ. Тук ще откриете невероятни архитектурни чудеса, като емблематичната Големата мечетка – един от най-големите мехмедски храмове в света, и престижното културно-историческо наследство на града.

След това ще се отправите на екскурзия до Дубай – световноизвестният мегаполис на бъдещето. Тук ще намерите невероятни сгради с огромни височини, като Бурдж Кхалифа – най-високата сграда в света, и Палм Джумейра – един от най-великолепните острови, изградени от човека.

Пътуването до Ферари световно е изключително преживяване, което не бива да пропускате! Открийте неизвестното в Абу Даби и Дубай и заредете се с невероятни спомени от екскурзията на живота си.

Посещение на забележителностите на Абу Даби

Посещение на забележителностите на Абу Даби

Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства и вторият по големина емират. Този град е познат с богатата си култура, разкошни небостъргачи и величествени мечета. Посетете забележителностите на Абу Даби и открийте неговата блясък и прелест.

Някои от най-известните места, които ще видите по време на вашата екскурзия до Абу Даби са:

1. Мечетът Шейх Зайед: Това е най-голямото мечете в Обединените арабски емирства и представлява истинска архитектурна красота. Вътрешността му е украсена с множество мраморни колони, килими и луксозни детайли.

2. Емиратският дворец: Този резиденциален комплекс е домът на президента на Обединените арабски емирства. Посетете градините му и разходете се из между прекрасните фонтани и цветни градини.

3. Корниш на Абу Даби: Това е чудесно място за разходка и релакс, с различни ресторанти, кафенета и игрища. Разгледайте панорамната гледка към морето и се насладете на прекрасния захарен бял плаж.

4. Лувър Абу Даби: Тази известна художествена галерия притежава невероятна колекция от произведения на изкуството от цял свят. Открийте музея, който се хвали с платни от Леонардо да Винчи и Винсент ван Гог.

5. Остров Яс: Това е идеалното място за почивка и забавление. Посетете парка на Ferrari World или се отдайте на релаксация на чудесния плаж. Не пропускайте възможността да опитате някои от уникалните забавления, предложени в това място.

По време на своето пътуване до Абу Даби, също така ще имате възможност да се насладите на обиколка на дубай и да откриете неговите забележителности и разкош.

Не се колебайте да се присъедините към нашата екскурзия до Абу Даби и Дубай, и се потопете в магията и красотата на тези два уникални града.

Какова продолжительность экскурзии?

Продолжительность экскурзии до Абу Даби и Дубай составляет 2 дня и 1 ночь.

Что включает в себя данная экскурзия?

Экскурзия включает посещение знаменитостей двух городов – Абу Даби и Дубай, поездку по пустыне на джипе, прогулку на верблюдах, посещение ярмарки Востока и многое другое.

Могу ли я взять с собой детей на эту экскурзию?

Да, на эту экскурзию можно взять детей любого возраста. Некоторые мероприятия могут не подойти для самых маленьких, поэтому рекомендуется уточнить информацию у оператора.

Какая валюта принимается на этой экскурзии?

На экскурзии принимается в основном национальная валюта Объединенных Арабских Эмиратов – дирхам (AED), однако в некоторых местах также принимаются кредитные карты.

Что нужно взять с собой на эту экскурзию?

Рекомендуется взять с собой удобную обувь, защитные солнцезащитные очки, солнцезащитный крем, воду, шляпу или платок для защиты от солнца, а также камеру или телефон для фотографирования.

Какую программу предлагает экскурзия до Абу Даби и Дубай?

Экскурзия до Абу Даби и Дубай предлагает разнообразную программу, которая включает посещение самых известных достопримечательностей обоих городов. В Абу Даби вы сможете увидеть Шейховский дворец, мечеть шейха Зайда и Национальный автомобильный музей, а также побывать на острове Яс, где находится знаменитый Формула-1. В Дубае вы сможете посетить Бурдж Халифа, самое высокое здание в мире, Дубайский аквапарк, набережную Дубай Марина и многое другое.

Какая продолжительность экскурзии до Абу Даби и Дубай?

Продолжительность экскурзии до Абу Даби и Дубай может варьироваться в зависимости от выбранного тура. В среднем, это 5-7 дней, что позволяет полностью осмотреть оба города и посетить основные достопримечательности. Однако, также есть возможность выбрать более краткий тур на 3-4 дня или более длительный на 10-14 дней.

Включены ли в стоимость экскурзии до Абу Даби и Дубай авиабилеты?

В стоимость экскурзии до Абу Даби и Дубай обычно включены только затраты на проживание, трансферы, экскурсии и услуги гида. Авиабилеты не входят в стоимость и должны быть приобретены отдельно. Однако, в некоторых случаях туристические компании могут предлагать специальные пакеты, включающие авиабилеты по более выгодной цене.

Политически обзор от поредицата „С Валентин Кардамски” | 27.08.2023

ABU DHABI to DUBAI by bus: How easy is it? (Ep 3)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *