Пълна програма на екскурзията в Дубай: Основни забележителности и интересни дейности

Съдържание

Пълна програма на екскурзията в Дубай основни забележителности и интересни дейности

Екскурзията в Дубай предлага невероятно богатство от забележителности и дейности за туристи от всички възрасти и интереси. Програмата на тази пълна екскурзия включва посещение на най-известните места в Дубай и неповторими възможности за забавление и развлечения. Независимо дали сте любител на историята и културата, адреналинови спортове или просто искате да се насладите на красотата на града и неговите архитектурни шедьоври, тази програма е идеална за вас.

За начало, пълната програма на екскурзията в Дубай включва посещение на величествения Бурж Халифа, най-високата сграда в света. С необикновена височина от 828 метра, това впечатляващо архитектурно чудо Ви предлага панорамна гледка към целия град и дори до пустинята.

Програмата продължава с посещение на забележителности като Дубай Мол, където можете да се насладите на шопинга в някои от най-престижните магазини в света. За почитателите на културата, екскурзията включва посещение на Големия мечетем, като също така имате възможност да се разходите из Стария град и да разгледате неговите традиционни пазари и архитектурни специфики.

За любителите на приключенията, програмата предлага наситени екскурзии в пустинята, катерене по пясъчни дюни и ски в дюните. Също така, откривате историческия магически оазис Абу Даби, където можете да посетите Заводът Шейк Заид и да се насладите на забележителностите на града отстрани на музея Лувър.

Пълна програма на екскурзията в Дубай

Пълна програма на екскурзията в Дубай

Пълна програма на екскурзията в Дубай

Екскурзията в Дубай предлага множество вълнуващи забележителности и интересни дейности за посетителите. В рамките на пълната програма можете да се насладите на следните атракции:

 1. Посещение на Бурдж Халифа – най-високата сграда в света. От платформата на Бурдж Халифа ще имате възможността да се насладите на върховете на Дубай от горе.
 2. Разходка из Дубай Мол – един от най-големите търговски комплекси в света, където можете да намерите много магазини, ресторанти, кино за забавления.
 3. Екскурзия с лодка по Дубай Марина – ще можете да се наслаждавате на красивите гледки на модерните сгради и яхти.
 4. Паркът Златна пясъчна пустиня – можете да се насладите на преживяването на вълнуващ сафари, шейк вагони, къмпание под звездите и шоу с традиционни танци и храна.
 5. Създайте си снимки във Фонтаните на Дубай – спектакълът на водата с музика и светлинни ефекти е нещо, което не трябва да изпуснете.
 6. Посещение на плажовете на Дубай – отлична възможност да се забавлявате и релаксирате на чудесния пясъчен плаж.
 7. Пазаруване в Сук Мадинат – арабска пазарна квартал с много магазини, ресторанти и кафенета. Можете да опитате традиционната арабска кухня и да си купите уникални сувенири.

Това са само част от интересните забележителности и дейности, които са включени в пълната програма на екскурзията в Дубай. Всеки ден имате възможност да откриете нещо ново и да се насладите на богатството и красотата на този уникален град.

Основни забележителности

В рамките на екскурзията в Дубай има много интересни забележителности, които може да посетите и разгледате. Ето някои от тях:

Забележителност Защо е интересно
Бурдж Халифа Това е най-високата сграда в света и предлага фантастична гледка от най-високите етажи.
Дубай Мол Това е най-голямото търговско център в света и предлага широка гама от магазини, ресторанти и забавления.
Палм Джумейра Това е изкуствен остров, който има формата на палма и предлага луксозни хотели и вили.
Суфитски дубайски фонтан Това е най-голямото хореографско фонтанно шоу в света и предлага впечатляващи избухвания и музикален спектакъл.
Музей на Дубай Това е музей, който представя богатата история и култура на Дубай и разказва за неговото бъдеще.

Това са само някои от основните забележителности, които може да разгледате по време на екскурзията в Дубай. Имайте предвид, че има още много други интересни места и дейности, които струва да се обиколят и опитат.

Бурдж Халифа

Бурдж Халифа е най-високата сграда в света и основна забележителност в Дубай. Тя е впечатляваща отдалечена и ближе виждате колко внушителна е. Програмата на екскурзията в Дубай включва посещение на Бурдж Халифа, където ще можете да се насладите на прекрасен изглед от върха на сградата, който се разпростира до безкрай.

Бурдж Халифа е фантастичен символ на модерността и инженерните постижения, който привлича хиляди туристи от целия свят. Преди да се качите на сградата, ще имате възможност да научите повече за нейното строителство и интересните детайли около нея. За да стигнете до върха на Бурдж Халифа, ще ползвате модерните лифтове, които ще ви отведат до небето за няколко секунди.

От върха на Бурдж Халифа ще можете да се насладите на невероятна панорама на града Дубай. Ще можете да видите небостъргачите около вас, пясъчните пустини, каналите, морското крайбрежие и още много интересни забележителности. Страхотният изглед ще ви остави без дъх и ще ви даде възможност да направите невероятни снимки, които да споделяте с приятели и семейство.

Провеждането на екскурзии до Бурдж Халифа е отличен начин да изживеете Дубай в неговата пълна програма. Времето, което ще прекарате във върха на сградата, ще ви остави с незабравими спомени и ще ви накара да си направите представа за големия размах и развитие на града. Има много интересни моменти, които бихте искали да видите и усетите на собствена кожа. Поради това, посещението в Бурдж Халифа трябва да бъде включено в една пълна програма за екскурзията в Дубай.

Палм Джумейра

Палм Джумейра е наричано „осветена райска градина“ и е една от най-популярните туристически дестинации в Дубай. За екскурзията до острова можете да се настаните в някой от невероятните хотели, които се намират на Палм Джумейра и да се насладите на ексклузивни плажове и спа центрове.

Програмата на екскурзията включва посещение на Исляндската килия, която открива панорамен изглед към града и околните острови, като се възхищавате на красивите плажове и обстановката на Палм Джумейра. Освен това можете да се насладите на разнообразни ресторанти, магазини и забавления в района, или да се разходите из морската булевардна пътека, която предлага прекрасни гледки и възможности за пазаруване.

Дубай Мол

Дубай Мол

Дубай Мол е един от най-големите търговски и развлекателни комплекси в света. Това е място, което е абсолютно задължително да бъде включено в програмата на екскурзията в Дубай. Разположен на изумителното Булевар икс, Дубай Мол предлага безброй възможности за шопинг и забавление.

На екскурзията ще имате възможност да се придвижите до Дубай Мол с трансферна услуга, която е включена в програмата. По време на престоя в Дубай Мол може да се насладите на различни дейности и забавления.

За шопинг любителите, Дубай Мол разполага с множество магазини, предлагащи висококачествени продукти от водещи световни марки. Тук може да намерите всичко, от дизайнерски дрехи и обувки до електроника и бижута. Освен шопинг, можете да се насладите на различни ресторанти, кафенета и сладкарници.

Дубай Мол е също така дом на много развлекателни обекти. Едно от най-известните е наистина впечатляващият „Аквариум и подводен зоопарк“. Тук ще имате възможност да наблюдавате богато разнообразие от морски видове и да се насладите на вълнуващи шоута на долното ниво. Освен това, можете да се клатите в Световния въртолет и да се забавлявате с иновативните игри в Игрално място Замбези.

Както можете да видите, посещението на Дубай Мол е перфектното допълнение към вашия екскурзия. Гарантираме ви, че ще се насладите на невероятната атмосфера и разнообразието от дейности, които предлага. Не пропускайте възможността да разгледате и да се забавлявате в Дубай Мол по време на екскурзията в Дубай!

Интересни дейности

Интересни дейности

В рамките на екскурзията в Дубай, има много интересни дейности, които можете да опитате. Ето някои от тях:

 • Започнете екскурзията с обиколка на най-известните забележителности на Дубай, като Бурдж Халифа, Палм Джумейра и Бурдж Ал Араб.
 • Разходете се по Дубай Мол и открийте разнообразие от магазини и ресторанти.
 • Разходете се по Стария град на Дубай и посетете Ал Фахиди Форт, който е най-старият съществуващ сграден обект в Дубай.
 • Насладете се на аутентичния арабски опит, като изпробвате пясъчни сафарис, верблюди, арабски традиционни танци и вкусна арабска храна.
 • Популярна дейност е и карането със ски на пясъчните дюни, която предоставя уникално преживяване.
 • Посетете Аквариума и Подводния зоопарк в Дубай Мол и открийте богатството на морския свят.
 • Разходете се по Сухата река и изпробвайте традиционната арабска лодка, наречена „абра“.
 • Посетете Голф клуб „Емирейтс“ и се насладете на красивите голф игри и луксозните спа процедури.
 • Не забравяйте да се пренасочите до Музея на историята на Дубай и откриете богатата история на града.
 • Настанете се на вечерен круиз по река Дубай и се насладете на красивите нощни гледки на града.
 • И накрая, не забравяйте да се отпуснете и починете на красивите плажове на Дубай.

Това са само някои от активностите, които може да очаквате по време на екскурзията си в Дубай. Имайте предвид, че програмата на екскурзията може да се промени в зависимост от времето и условията. Насладете се на невероятното пътуване и се насладете на всичко, което Дубай има да предложи!

Ски във Вътрешния Ски Център

Ски във Вътрешния Ски Център

Ски във Вътрешния Ски Център е една от основните забележителности и интересни дейности, които може да бъдат част от пълната програма на екскурзията в Дубай. За тези, които обичат да се забавляват на ски, това е перфектното място, което трябва да посетят.

На разположение са различни начини за скиране – от писти с различни нива на трудност до забавни спускания на снежни тюбинги и ски-бордове. Като туристическа атракция, Вътрешният Ски Център предлага пълна програма на екскурзията, с която може да се насладите на всичко, което има да предложи за ски и забавления.

Екскурзията включва наем на ски, ски обучение за начинаещи, възможност за свободно скиране и участие в различни състезания и игри. Също така има и възможност за наем на ски инструктор, ако се нуждаете от помощ при усвояването на ски уменията си.

Вътрешният Ски Център в Дубай е място, което осигурява заекспирисанията, незабравим ден на ски в едно от най-нетрадиционните ски курорти. Нещо повече, той предлага горещите пески на пустинята Дубай, съчетани с красотата и забавлението на зимния спорт.

Ако сте любител на ски и искате да опитате нещо ново и различно от стандартните ски курорти, екскурзията във Вътрешния Ски Център в Дубай е перфектното място за вас. Запишете се за пълната програма на екскурзията в Дубай и се насладете на този уникален и незабравим опит.

Сафари с джип в пустинята

Сафари с джип в пустинята

Сафари с джип в пустинята е една от най-популярните екскурзии, които може да се преживее при посещението в Дубай. Това е незабравимо приключение, което ви дава възможност да се насладите на красотата на пустинята и да изживеете истинско адреналиново изживяване.

Програмата за сафари обикновено включва каране с джип през песъчените дюни, където ще имате възможност да се насладите на въртените и прескочените спусканета. Ще имате възможност да се снимате срещу красивите песъчени панорами и ще можете да се насладите на невероятни гледки до хоризонта.

В програмата е включена и посещение на истинското пустинно селище с възможност да опитате традиционна храна и напитки на местния обичай. Ще можете да се насладите на аутентичното гостоприемство на местните хора и да се запознаете с тяхната култура и традиции.

Екскурзията включва и гледане на залеза над пустинята, което е безспорно едно от най-впечатляващите зрелища, които може да се видят в Дубай. Ще имате възможност да се насладите на красивите оранжеви и червени отблясъци на слънцето, докато изгрява или залязва за хоризонта.

За да се насладите напълно на сафарито с джип в пустинята, следва да си вземете удобно облекло и обувки, които ще ви помогнат да се движите свободно по пясъчните дюни. Не забравяйте да си вземете със себе си и камера, за да запечатате единични моменти от преживяването си в пустинята.

Ако искате да изживеете истинска приключенска екскурзия и да се насладите на красотата на пустинята, не трябва да пропускате сафарито с джип в пустинята в пълната програма на вашата екскурзия в Дубай.

Разходка в Дубай Марина

Разходка в Дубай Марина

По време на екскурзията в Дубай Марина, ще можеш да се потопиш в атмосферата на модерност и роскош. Стилно облечени хора, шикозни ресторанти и модни бутици са характерни за тази част на града. Можеш да разходиш из пешеходната зона и да се насладиш на красивата гледка към небостъргачите и яхтите.

Докато си в Дубай Марина, не пропускай възможността да изпробваш различни видове водни спортове като плажен волейбол, кънки, каяк и дори риболов. Забавленията тук не спират никога и има много възможности за активна почивка.

Програмата за екскурзията включва разходка по главния пристанищен комплекс, където ще срещнеш някои от най-големите и екстравагантни яхти в света. Тук можеш да се поразровиш за животът на богатите и знаменитите, които обичат да прекарват времето си в Дубай Марина.

По време на разходката ще имаш възможността да се насладиш на изисканата местна кухня. В Дубай Марина има голям избор от различни ресторанти, където можеш да опиташ автентични арабски ястия, както и международна кухня, която задоволява вкусовете на посетителите от цял свят.

Посещението на Дубай Марина е задължителна част от пълната програма на екскурзията в Дубай. Този модерен и елегантен район предлага много интересни дейности и забележителности, които обогатяват впечатленията от посещението в Дубай.

Пълна програма за екскурзия до Дубай

Пълна програма за екскурзия до Дубай

Екскурзията в Дубай е вълшебно приключение, което ще ви запознае с невероятната култура и бляскавия начин на живот в този супермодерен град. Подготвили сме пълна програма, включваща основните забележителности и интересни дейности, за да ви осигурим незабравимо преживяване.

Програмата за екскурзията в Дубай включва следните активности и забележителности:

Ден 1

Пристигане в Дубай и настаняване в хотела

Ден 2

Разходка из стария град, където ще се запознаете с традиционната арабска култура и архитектура

Ден 3

Посещение на най-високата сграда в света – Бурдж Халифа, откъдето ще се насладите на невероятна гледка над града

Ден 4

Екскурзия в пустинята, където ще можете да се потопите в уникалния опит на карането на дюните с джип, катерене на пясъчни хълмове и наслаждаване на традиционно арабско ястие в разпъната пустиня

Ден 5

Посещение на най-големия търговски център в света – Дубай Мол, където ще можете да се разходите из множество магазини, ресторанти и забавления

Ден 6

Разходка из развлекателния комплекс „Палм Джумейра“, където ще видите невероятни вили, хотели и аквапарк

Ден 7

Отпътуване от Дубай и завръщане в родната страна

Това е само част от вълшебното преживяване, което ви очаква на екскурзията в Дубай. Изберете пълната програма за екскурзията, за да се насладите на всички забележителности и интересни дейности, които този модерен град може да ви предложи.

Ден 1: Пристигане в Дубай и разглеждане на Бурдж Халифа

Бурдж Халифа е най-високата сграда в света, възвисяваща се на 828 метра във въздуха. Това впечатляващо издание е истинска икона на съвременната архитектура и дизайн. Туристите могат да се наслаждават на страхотни гледки от обзорната площадка на сградата, която се намира на 148-ви етаж.

Възходът до обзорната площадка на Бурдж Халифа е едно от най-вълнуващите преживявания на тази екскурзия. Посетителите се качват до 125-ви етаж на саваната с кабинка, където имат възможността да се насладят на панорамните гледки, а след това се предават на специален лифт, който ги кара да покрият последните няколко етажа до 148-ят етаж. Тук гостите ще открият безкрайни перспективи на Дубай и околностите му.

Ден 2: Посещение на Палм Джумейра и Дубай Мол

Ден 2: Посещение на Палм Джумейра и Дубай Мол

По време на посещението в Палм Джумейра, имате възможността да се разходите из простиранствата на курорта, да се насладите на красивите плажове и да се наекаторяеш в едни от най-луксозните хотели в Дубай.

След посещението в Палм Джумейра, ще продължим с екскурзията до Дубай Мол, един от най-големите и модерни търговски центрове в света. Тук ще откриете огромен избор от магазини, ресторанти, киносалони и други развлечения.

Дубай Мол е известен с иконичното си здание – Бурж Халифа, най-високата сграда в света. Можете да се качите на нейната обсерватория, където ще се насладите на невероятна панорамна гледка към целия град.

Ден 3: Ски във Вътрешния Ски Център и сафари с джип в пустинята

Ден 3: Ски във Вътрешния Ски Център и сафари с джип в пустинята

Третият ден от вашата екскурзия в Дубай ще бъде изпълнен с вълнуващи приключения в снежните писти и в пустинята.

Програмата за деня включва следните активности:

 1. Ски във Вътрешния Ски Център
 2. Сафари с джип в пустинята

След закуска в хотела, ще тръгнете с водач до Вътрешния Ски Център. Там ще имате възможността да опитате ски или сноуборд на високотехнологични писти с идеално поддържан сняг. Както начинаещите, така и напредналите скиори ще се насладят на карането в ски центъра.

След забавленията в ски центъра, ще се запътиете към пустинята за незабравимо сафари с джип. Изкушени шофьори ще ви заведат на вълнуващо пътешествие през пясъчните дюни, като ви предлагат уникално преживяване от шофиране в пустинята. Ще имате възможност да се насладите на карането на високоскоростен джип и да се насладите на прекрасни гледки на безкрайната пустиня.

След като се върнете от пустинята, ще се отправите към хотела, където ще имате възможност да починете и да си насладите останалата част от вечерта.

Не пропускайте вълнуващият ден 3 от пълната програма на екскурзията в Дубай! Запишете се за екскурзията и се наслаждавайте на незабравими преживявания в Дубай!

Пълна програма на екскурзията в Дубай

Екскурзията до Дубай предлага изключително богата и разнообразна програма, която позволява на туристите да се насладят на всички основни забележителности и интересни дейности в града.

Програмата включва следните активности:

 1. Разходка в историческия квартал на Дубай, където посетителите могат да се насладят на древната арабска архитектура и усетят местния дух.
 2. Посещение на най-високата сграда в света – „Бурдж Халифа“, откъдето може да се насладите на вълнуващ панорамен изглед над града и океана.
 3. Разходка в Дубай Мол, най-големият търговски център в света, където може да се открие огромно разнообразие от магазини, ресторанти и забавления за всякакъв вкус.
 4. Посещение на пясъчните дюни в околностите на Дубай, където се организират вълнуващи екскурзии с джипове и камили.
 5. Разходка в стария район на Дубай – Дейра, където ще откриете красиви мечета, музей, тржни комплекси и рибарски кораби.
 6. Посещение на Палм Джумейра – известен комплекс от острови в формата на палма, където се намират ексклузивни хотели, ресторанти и плажове.
 7. Плаване по река Дубай на традиционен арабски кораб „абра“, което предлага уникална възможност да се разгледа града от водата.
 8. Посещение на Индийския квартал на Дубай, където се предлагат екзотични подправки, тъкани и органични продукти.

Това са само някои от най-интересните дейности и забележителности, които можете да посетите по време на екскурзията в Дубай. В зависимост от продължителността и предпочитанията ви, можете да съставите индивидуална програма, която да включва различни места и мероприятия.

Ден 1: Пристигане в Дубай и посещение на Бурдж Халифа

Програма на екскурзията:

Време Активност
14:00 Пристигане в летището в Дубай
15:00 Трансфер до хотела
16:00 Посещение на Бурдж Халифа – най-високата сграда в света
19:00 Свободно време за разходка и вечеря в близост до Бурдж Халифа

Екскурзията в Дубай започва с пристигането в летището в Дубай, където ще бъдете посрещнати от нашия екскурзовод. След приемане на багажа ще се отправим към хотела, където ще имате време за почивка и аклиматизация.

На следващия ден, в първия ден от програмата, ще посетим една от най-забележителните атракции в Дубай – Бурдж Халифа. Това е най-високата сграда в света, която се открива през 2010 година. Сградата е известна със своята впечатляваща архитектура и изгледа си от върха на небостъргача.

Посещението на Бурдж Халифа предлага възможност за разходка в най-високите етажи на сградата, от където ще можете да се насладите на невероятен панорамен изглед към небостъргачите и града. Също така, можете да посетите и най-високият обсерваториум в света – „At the Top“, където ще се научите повече за историята на Бурдж Халифа.

След посещението на Бурдж Халифа, ще имате свободно време за разходка в близост до сградата и вечеря в някой от ресторантите или кафенетата в района. Така ще може да се насладите на атмосферата на града и да се освежите след дълъг ден.

Това е само първият ден от екскурзията в Дубай, но вече ще се запознаете с един от най-впечатляващите символи на града. Следващите дни ще ви донесат много други интересни дейности и забележителности, които ще разкрият истинската красота на Дубай.

Ден 2: Разходка в Дубай Марина и посещение на Дубай Мол

Програма за ден 2 на екскурзията в Дубай включва разходка в Дубай Марина и посещение на Дубай Мол.

Първо, ще се отправим към Дубай Марина, която е една от най-известните марини в света. Тук ще имате възможност да се разходите по прекрасния пристан, заобиколен от сгради в съвременен архитектурен стил. Можете да се насладите на хубавите гледки към морето и яхтите, които са се любувате наоколо. Също така, в Дубай Марина има много ресторанти, кафета и магазини, където можете да си починете и да си купите сувенири.

След това ще продължим с посещение на един от най-известните търговски центрове в Дубай – Дубай Мол. Това е огромен търговски комплекс, в който се намират магазини на най-популярните световни марки. Тук има и голям избор от ресторанти и забавления, като киносалони и забавни паркове. В Дубай Мол се намира и един от най-големите аквариуми в света, където можете да се насладите на забележителни гледки към морски живот.

Екскурзията в Дубай Марина и посещението на Дубай Мол предлагат много интересни дейности и вълнуващи забележителности, които ще направят вашия престой в Дубай незабравим.

Какие основные достопримечательности стоит посетить в Дубае?

В Дубае есть множество интересных достопримечательностей, которые стоит посетить. Некоторые из них включают: Бурдж Халифа – самое высокое здание в мире, Дубай Фонтан – самый большой музыкальный фонтан в мире, Дубай Молл – крупнейший торговый центр в мире, песчаные дюны в пустыне, Пальма Джумейра и многое другое.

Какие интересные активности можно сделать в Дубае?

В Дубае есть множество интересных активностей для разных групп путешественников. Вы можете съездить на сафари по пустыне, прокатиться на верблюде, посетить водные парки или аквапарки, пойти на катание на сноуборде в крытом катке, покататься на скоростной гоночной трассе, посетить аквариум и многое другое.

Какая погода обычно царит в Дубае?

В Дубае обычно царит жаркое пустынное климатическое явление. Летом температура может подниматься до 45-50 градусов Цельсия, в то время как зимой она обычно составляет около 20 градусов Цельсия. Дубай известен своими высокими температурами и низким уровнем осадков.

Что можно купить в Дубай?

В Дубае вы найдете множество возможностей для шопинга. Вы можете приобрести различные товары, начиная от драгоценностей и ювелирных изделий до модной одежды и аксессуаров. Также в Дубае популярными товарами являются ковры, специи и арабские деликатесы.

Какие лучшие места для фотографий в Дубае?

В Дубае есть множество мест, которые предлагают отличные возможности для фотографий. Некоторые из лучших мест включают Бурдж Халифа, Дубай Марина, Пальмовый остров, Дубай Фонтан, Золотой рынок и пустынные дюны. Эти места предлагают потрясающие виды и фотографии, которые стоит сохранить в память о поездке в Дубаи.

Какие основные достопримечательности есть в Дубае?

В Дубае есть много достопримечательностей, одна из самых известных это Бурдж-Халифа – самое высокое здание в мире. Также стоит посетить Дубайскую городскую набережную, Дубайский фонтан и остров Пальма Джумейра.

Екскурзия до Дубай (Travel to Dubai)

Дубай – ТОП атракции на ДОСТЪПНИ цени + информация за най-удачния транспорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *